Pressi

Hukkamies

Hukkamies

Hukkamies on elokuva miehestä, joka on opetellut susien kielen ja elintavat, kohdannut villit silmästä silmään ja todistanut susien kohtalon. Elokuva perustuu Seppo Ronkaisen 13 vuoden aikana kuvaamiin videopäiväkirjoihin. Näiden vuosien aikana Seppo otti videokameran mukaan kaikkialle, ja hänen onnistui tallentaa susien elämää, sekä ihmisten ja villieläinten välisiä kohtaamisia. Sepon kuvaama ainutlaatuinen materiaali näyttää meille, kuinka Seposta tuli susien asiantuntija ja yksi heistä, Hukkamies. Hukkamies on tarina ihmisen ja uhanalaisen eläimen ristiriitaisesta suhteesta.

Säilöttyjä unelmia

Säilöttyjä unelmia

Säilöttyjä unelmia on dokumenttielokuva siitä, miten teollisesti tuotettu elintarvike päätyy suomalaisen ruokakaupan hyllylle. Elokuva seuraa yhden säilykepurkin uskomatonta yli 30.000 kilometrin matkaa alkaen Brasilian malmilouhoksilta ja kiertäen lukuisten eri tuotantomaiden kautta tehtaaseen Ranskaan. Ennen kaikkea elokuva kertoo eri maissa tuotantoon osallistuvien ihmisten elämästä ja unelmista. Jokaisen valmiin tuotteen takaa löytyy lukemattomia työtätekeviä käsiä, ja säilyketölkki nouseekin monikulttuurisen Euroopan metaforaksi.

Miesten vuoro

Miesten vuoro

Alastomat miehet istuvat saunassa ja puhuvat suoraan sydämestään. Ruosteisten kiukaiden lämmössä suomalaiset miehet puhdistautuvat sekä fyysisesti että henkisesti. Elokuva matkaa läpi Suomen ja pysähtyy useiden erilaisten saunojen lauteille kuuntelemaan koskettavia elämäntarinoita rakkaudesta, kuolemasta, syntymästä, ystävyydestä; elämästä. Kamera kuvaa kaikessa yksinkertaisuudessaan maisemat, saunat ja miehet lähes maagisina kuvina. Päähenkilöiden läsnäolo sekä tunteiden syvyys ovat lähes sillä rajalla, että pystyykö niitä enää katsomaan. Elokuva paljastaa miesten sielun poikkeuksellisen läheltä kaikessa alastomuudessaan ja muodostaa runollisen muotokuvan suomalaisesta miehestä.

Hay Road

Hay Road

Hay Road on tarina miehestä, joka elettyään yli kymmenen vuotta eristyksissä, kaukana kotimaastaan, palaa kostamaan veljensä kuoleman. David Henry Thoreaun kirjoitusten inspiroimana hän kääntää esseetä “Kansalaistottelemattomuus” portugalin kielelle. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat vuosille 1908-1910, jolloin Portugalin kuningas ja prinssi salamurhataan ja Portugalin tasavalta syntyy. Kyseessä on aikakausi, jolloin monarkiaa vastaan taistelevien anarkistien tiet risteävät usein alamaailman kanssa. Maassa, jossa korruptio rehottaa ja valtion miehet ryöstävät, pidättävät ja tappavat viattomia, päähenkilö Alberto Carneiro joutuu kasvokkain valtion hirmuvallan kanssa ja yrittää pelastaa perheensä, viedäkseen heidät pois maasta. Mutta päähenkilöä vastassa on valtio, jossa mikään ei muutu…