Oasis klo 21:30 YLE1 24.2.2014

Oasis – Viimeinen Toivo

oasis

Tänään ensi-iltansa televisiossa saa Oktoberin tuottama OASIS -dokumentti. Dokumenttielokuvaa kuvattiin Meksikossa Yucatanissa ja se onkin ohjaajansa, Alejandro Cardenasin debyytti ohjaajana. Ruudun eteen kannattaa nauliutua, koska tämä elokuva on matka Meksikoon, jonne muuten tuskin matkaisimme.

Lyhyt synopsis elokuvasta:

Oasis on vastakohtien pienoismaailma. Se on turvapaikka, joka tarjoaa hoitoa, mutta myös kodin HIV-tartunnan saaneille Mayoille Meksikon Yucatánilla. Elokuvassa seurataan Oasiksen elämää kipeän läheltä, sen asukkaiden kertoessa kokemuksistaan. Vaikka Oasis käsitteleekin vakavia ja ajankohtaisia aiheita, se on silti elokuva elämän positiivisuudesta ja toivon löytämisestä jopa siellä, missä se voi tuntua mahdottomalta.

Documentary Oasis gets its premiere in Finnish television at YLE TV1. Oasis was filmed in Yucatan and it’s director’s debute as a director.

Small synopsis of the film:

Oasis is a small world of opposites. It is a safe haven for the HIV-positive Maya natives at the Yucatán of Mexico. The film follows the lives of the occupants painfully close, while they’re telling their stories. Even tough Oasis is a film about death and hardships, it still tells a story full of life.

by Satu Majava