Yritys

OKTOBER OY on vuonna 2004 perustettu elokuvatuotantoyhtiö. Yli 15-vuotisen uran aikana Oktober on ansainnut maineen laadukkaita ja kansainvälisiä elokuvia tuottavana elokuvatuotantoyhtiönä.

Oktober panostaa elokuvissaan taiteelliseen laatuun ja yhtiö tunnetaan yhteiskunnallisia kysymyksiä herättävistä elokuvistaan. Oktoberin tuottamia elokuvia ovat mm. Miesten Vuoro (2010), joka oli Suomen Oscar-ehdokas vuonna 2010, Katja Gauriloffin Säilöttyjä unelmia (2012), Joonas Berghällin Äidin toive (2015), Katja Gauriloffin Kuun Metsän Kaisa (2016), Virpi Suutarin Yrittäjä (2018), Katja Gauriloffin Baby Jane (2019) ja Joonas Berghällin Miehiä ja Poikia (2019). Tuotantoyhtiölle on myönnetty kuudesti Valtion elokuva- taidetoimikunnan laatutukipalkinto; vuonna 2007 Jukka Kärkkäisen ohjaamalle elokuvalle Tupakkahuone, vuonna 2008 Katja Gauriloffin ohjaamalle elokuvalle Huuto Tuuleen, vuonna 2010 elokuvalle Miesten vuoro, vuonna 2012 Säilöttyjä unelmia, vuonna 2014 Juha Suonpään ohjaamalle elokuvalle Hukkamies, ja vuonna 2016 elokuvalle Äidin toive.

Oktober on ollut mukana tuottamassa myös lukuisia kansainvälisiä yhteistuotantoja mm. The War Show, joka sai vuoden 2016 Venetsian elokuvajuhlilla Venice Days -pääpalkinnon. Oktober on luonut vahvan kansainvälisen verkoston yhteistuotantojen ja levityksen kautta. Oktoberin elokuvien oikeuksia on myyty yli 20 maahan, kuten Ranska, Saksa, Portugali, Norja, Ruotsi, Irlanti, Israel, Etelä-Korea…

Elokuvamme ovat olleet elokuvateatterilevityksessä esimerkiksi Ruotsissa, Puolassa, Sveitsissä, Norjassa, Japanissa, Uudessa Seelannissa… Elokuvat Miesten vuoro, Säilöttyjä unelmia ja Kuun Metsän Kaisa ovat saaneet suurta huomiota kansainvälisten festivaalien parissa, ja ne ovatkin osallistuneet yhteensä yli sadalle elokuvafestivaaleille ympäri maailmaa.