Miesten Vuoro

Valmistumisvuosi 2010
Pituus 81 min.
Genre Dokumentti
Ohjaaja Joonas Berghäll, Mika Hotakainen
Kuvaaja Heikki Färm F.S.C., Jani Kumpulainen F.S.C.
Leikkaaja Timo Peltola
Musiikki Jonas Bohlin
Tuottajat Joonas Berghäll / OKTOBER

Miehet istuvat saunassa ja puhuvat suoraan sydämestään. Ruosteisten kiukaiden lämmössä suomalaiset miehet puhdistautuvat sekä fyysisesti että henkisesti.

Elokuva matkaa läpi Suomen ja pysähtyy useiden erilaisten saunojen lauteille kuuntelemaan koskettavia elämäntarinoita rakkaudesta, kuolemasta, syntymästä, ystävyydestä; elämästä. Kamera kuvaa kaikessa yksinkertaisuudessaan maisemat, saunat ja miehet lähes maagisina kuvina. Päähenkilöiden läsnäolo sekä tunteiden syvyys ovat lähes sillä rajalla, että pystyykö niitä enää katsomaan. Elokuva paljastaa miesten sielun poikkeuksellisen läheltä kaikessa alastomuudessaan ja muodostaa runollisen muotokuvan suomalaisesta miehestä.

Katso elokuva  Vimeossa